Wie ben ik

Ik kan mij niet herinneren dat er een periode is geweest in mijn leven waarin er geen dieren waren die betekenisvol voor mij zijn geweest. Het in contact zijn met dieren gaf mij troost en vreugde en zorgde ervoor dat in lastige periodes mijn (zelf) vertrouwen ging toenemen. Ik deelde mijn verscheidenheid aan emoties bovenal en vooral eerst met de dieren.

Nog steeds nemen dieren een belangrijke plaats in binnen het leven van mijn man en mij en ons gezin. Onze kinderen namen met enige regelmaat dieren mee naar huis die verzorging nodig hadden en, eenmaal opgeknapt, bij ons een plekje kregen. Steeds weer werd ik geraakt door de helpende werking van het omgaan met dieren als iemand troost en nabijheid zocht. Naarmate de jaren verstreken voelde ik meer en meer dat ik heel graag de mogelijkheid zou willen hebben om dieren, en in het bijzonder paarden, in te willen zetten bij coaching-en hulpverleningstrajecten. 

Nu we woonachtig zijn in een buitengebied en we de dieren bij huis hebben lopen, heb ik deze stille wens opgepakt en er ‘geluid’ aangegeven. Mijn, inmiddels, jarenlange werkervaring als systeemtherapeut droeg en draag ik bij mij. Ik ben specialistische opleidingen gaan volgen tot (Kinder)-Paardencoach. Het behalen van deze opleidingen gaf mij het theoretische
kader dat nodig was om te kunnen starten.  

Als persoon ben ik iemand die positief en optimistisch in het leven staat. Ik ben enthousiast, ondernemend, oprecht en sociaal (in)voelend. Ik wil graag uitgaan van mogelijkheden en niet blijven hangen in de onmogelijkheden. Naast mijn liefde voor mijn dier(bar)en, houd ik erg van muziek en kan ik ontzettend genieten van oude en hedendaagse muzieknummers.

 

                  ‘Leven In Verbinding’   &  ‘Loslaten In  Verbondenheid’                  

 

is mijn persoonlijke levensthema. Het heeft mij, stapje voor stapje, gebracht tot waar ik nu ben.